Circulaire challenge voor de metaalindustrie

27-02-2015

De Koninklijke Metaalunie en MVO Nederland moedigen met een Challenge bedrijven uit de metaalindustrie aan hun productieketen circulair te maken. Meld uw circulaire pilot aan voor de Challenge en werk het plan of de pilot verder uit gedurende een Community of Practice voor de metaalindustrie.

Van plan via pilot naar project 

De Community of Practice (CoP) is een inmiddels beproefd concept waarin bedrijven aan de slag gaan om in 6 bijeenkomsten een idee voor een pilot circulaire economie te formuleren en deze op te zetten. Uiteraard met de nodige inspiratie en informatie van experts.

Circulaire economie challenge voor de metaalindustrie

Speciaal voor de metaalindustrie start dit voorjaar een Community of Practice, die MVO Nederland samen met de Koninklijke Metaalunie uitvoert. Aan deze CoP is een Challenge gekoppeld: een deskundige jury nodigt de 10 meest ambitieuze, vernieuwende en uitdagende circulaire pilots uit mee te doen met deze Community of Practice. Van medio april tot medio juli werken de 10 beste idee├źn inzenders aan het uitwerken van hun plannen en pilots. In juli 2015 ronden we de circulaire pilots feestelijk af. En er is meer, dezelfde deskundige jury maakt in september, tijdens een bijzondere bijeenkomst de winnaar van de Challenge bekend.

MEEDOEN?

Meer informatie is te vinden op de website van MVO Nederland.