Jeannette Levels gecertificeerd trainer circulaire economie

05-04-2017

Jeannette Levels-Vermeer is toegetreden tot de selecte groep van tien gecertificeerde CIRCO-instructeurs in Nederland. Het programma Nederland Circulair! stimuleert mensen en organisaties om circulair te ondernemen. Dat betekent hoogwaardig hergebruik en recycling van producten na gebruik.

Lees verder

Jeannette Levels gecertificeerd trainer circulaire economie

Workshops

Nederland Circulair! wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een aantal organisaties op het gebied van duurzaamheid voert het programma uit. Eén van de activiteiten is het geven van workshops aan vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Dat gebeurde aanvankelijk door vier trainers. “Maar het programma wordt nu breder uitgerold”, vertelt Jeannette Levels. “Daarom zijn er zes trainers bijgekomen, van wie ik er één ben.”

Praktisch gericht

Levels is bij ons adviseur in branchemanagement, duurzaamheid, milieu en projectregie. “Met die expertise focus ik me vooral op de maakindustrie, de bouw en de waterbouw”, zegt ze. “Nederland Circulair! zocht aanvulling in juist die richting.” Jeannette Levels geeft met Circulair Business Design Tracks driedaagse workshops voor bedrijven en ontwerpers. “Die workshop is heel praktisch gericht”, legt ze uit. “In drie dagen werken de deelnemers een concrete business case uit. We formuleren een ambitie, ontwerpen een strategie en werken die vervolgens uit.” Als de business case rond is, wordt de training afgesloten met een pitch.

Sparringpartners

Levels spreekt nadrukkelijk over ‘doe-workshops’. “Als trainers zijn wij graag sparringpartners voor het bedrijfsleven”, zegt ze. Altijd nemen twee personen per bedrijf aan de training deel. Dat is iemand met een technische achtergrond en een collega met een commerciële achtergrond. “Aantrekkelijk is dat ze theorie ophalen, die direct toepasbaar is op het eigen product.” In februari heeft Jeannette Levels haar eerste Circulair Business Design Tracks al gegeven. “Dat was voor leden van de FME en de Metaalunie”, vertelt ze. “Vertegenwoordigers van tien metaalbedrijven deden er aan mee.” "Het mes snijdt aan twee kanten. De bedrijven hebben er direct wat aan, en de maatschappij natuurlijk ook".

Nuttig en stimulerend

Meerwaarde voor Levels en LBP|SIGHT is het maken van een verdiepingsslag in het vak. “De workshops zijn nuttig en werken stimulerend”, zegt de adviseur. “Het is leuk om samen met een klant met zijn eigen product bezig te zijn.” En het mes snijdt aan twee kanten. “De bedrijven hebben er direct wat aan en de maatschappij natuurlijk ook.”