Het duurzame dak op! Duurzame Daken Expo op vrijdag 9 juli

05-06-2021

In de provincie Utrecht is 65 km2 plat dak. Oppervlak dat nog voornamelijk zwart of grijs is. Terwijl deze daken groen, blauw, geel of rood kunnen kleuren. Of nog beter: een combinatie hiervan. Via het benutten van de daken dragen we bij aan een beter milieu, maar ook dakeigenaren zelf profiteren hiervan. Wilt u weten hoe u uw dak kunt benutten? Doe dan alvast inspiratie op tijdens de Duurzame Daken Expo op vrijdag 9 juli.

Lees verder

Het duurzame dak op! Duurzame Daken Expo op vrijdag 9 juli

De voordelen voor het milieu en voor u als dakeigenaar

Via het benutten van uw platte dak draagt u bij aan het creëren van biodiversiteit, vasthouden van water, tegengaan van hittestress, opwekken van duurzame energie en de teelt van bijvoorbeeld groente en kruiden. Maar ook voor dakeigenaren zelf zijn er voordelen. Zo gaan daken langer mee, is er minder warmte-overlast onder het dak, wordt vastgoed meer waard, ontstaat er een groene uitstraling en gaat de energierekening omlaag…

Wat kunt u doen op uw dak?

In de provincie Utrecht is allerhande ondersteuning mogelijk om uit te zoeken wat u zou kunnen doen op uw dak. Bedrijven die zich organiseren en samen optrekken, kunnen gebruikmaken van een subsidieregeling van de provincie Utrecht. De provincie Utrecht financiert dan 50% van de kosten voor advies over zonnepanelen, begeleiding bij aanbesteding en financiering. Daarnaast verstrekt de provincie Utrecht via het Servicepunt Duurzame Daken van de Natuur en Milieufederatie Utrecht gratis adviezen met betrekking tot groene, blauwe, gele en rode daken. Tot slot is een subsidie voor groen blauwe daken in voorbereiding. 

Wilt u zelf investeren in duurzame energieopwekking voor uw eigen gebruik? Of heeft u andere energiegerelateerde vragen? Neem dan contact op met Erik Schepers, adviseur milieu en duurzaamheid.

Duurzame Daken Expo op vrijdag 9 juli

Vrijdag 9 juli organiseert de NMU samen met partners als Duurzame Week en de Green Business Club Utrecht een Duurzame Daken Expo met lezingen en rondleidingen. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van de Duurzame Week.

Bron afbeelding: Solar Sedum

Expertises

Energie

Meer over Energie

Duurzaamheid

Meer over Duurzaamheid