Kom naar de 1e rondetafel Circulaire Maakindustrie! 3 februari 2020

16-01-2020

BOOST en CIRCLES nodigen ondernemers in de maakindustrie uit voor de eerste rondetafel ‘Circulaire Maakindustrie’ op maandag 3 februari in Terborg. Een middag vol met kansen voor ondernemers in de maakindustrie, om concrete stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering of kennis met elkaar te delen.

Lees verder

Kom naar de 1e rondetafel Circulaire Maakindustrie! 3 februari 2020

Achtergrond

De transitie naar een (meer) circulaire economie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verlagen van de milieufootprint en het grondstofgebruik van onze economie. In een Circulaire Maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid of laagwaardig gerecycled, maar na controle en bewerking, opnieuw hoogwaardig ingezet. Dit betekent een ingrijpende verandering van de huidige wijze van produceren en verkopen. Ontwerpen gericht op een optimale levensduur. Producten die zich elke keer weer kunnen aanpassen, zodat ze voor de gebruiker relevant blijven. En als het niet meer anders kan, bruikbare en waardevolle metalen zo zuiver mogelijk terugwinnen.

Doel van de rondetafel Circulaire Maakindustrie


De rondetafel Circulaire Maakindustrie is er voor bedrijven in de maakindustrie in Gelderland en Overijssel die werk willen maken van circulair produceren. Met 6 kansen voor jouw onderneming:
1. Klanten willen circulair
2. Inspiratie voor innovatie
3. Versterken van ketensamenwerking
4. Minder grondstofrisico’s
5. Kostenbesparing
6. Voorlopen op regelgeving

Waarom komen?

De circulaire economie biedt jouw bedrijf kansen om zich te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met nieuwe businessmodellen, nieuwe ontwerpen en vaak ook nieuwe samenwerkingen. Circulair doe je voor de toekomst van jouw bedrijf en van onze kinderen. Circulair zorgt voor een efficiënter gebruik van grondstoffen. Het is dé nieuwe manier van werken, dus doe mee!

Programma

15.00 Ontvangst
15.15 Welkomstwoord door Martin Ruiter (directeur QING Groep) namens CIRCLES en Arjan Ester (directeur Aebi Schmidt) namens BOOST
15.20 De rondetafel Circulaire Maakindustrie – wat kun je verwachten door Christian Lorist (CIRCLES) en Robin Burghard (BOOST)
15.25 Project in de schijnwerpers: 3D-Print-Platform
16.30 Rondetafels – kennis delen, kennis gebruiken en projecten starten
17.15 Wrap up: inventarisatie vervolgstappen en thema’s voor
17.30 Netwerken onder het genot van een drankje en hapje.

Voor geïnteresseerden: na afloop van de ronde tafel vindt in Klarenbeek het Captains Dinner voor eindverantwoordelijken van maakbedrijven plaats. Beide bijeenkomsten zijn op elkaar afgestemd en in gemeenschappelijkheid georganiseerd met BOOST.

De week van de Circulaire Economie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van De Week van de Circulaire Economie. Dit is de landelijke campagneweek voor de circulaire economie. De Week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die circulaire voorlopers zijn. Goede voorbeelden worden getoond, circulaire voorlopers ontmoeten elkaar, circulaire zoekers kunnen aan de slag met concrete handvatten. Meer informatie staat op de website van circulair ondernemen.  

AANMELDEN: U kunt zich hier eenvoudig aanmelden.

LOCATIE: K3D, Varsseveldseweg 20 in Terborg

DATUM EN TIJD: Maandag 3 februari van 15.00 tot 18.00 uur