Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) per 21 maart open

05-02-2023

In onze eerdere artikel kon u lezen dat de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) op verschillende punten is versoepeld, in het voordeel van de ondernemer. De ontwikkelingen rondom TEK volgen elkaar snel op. Daarom zetten we de laatste stand van zaken voor u op een rij. 

Lees verder

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) per 21 maart open

TEK gaat op 21 maart open 

Vraag TEK aan van 21 maart 2023 - 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 - 17.00 uur. Zodra TEK opent, kunt u met terugwerkende kracht de tegemoetkoming aanvragen over de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. De RVO verwacht veel aanvragen, dus het kan erg druk zijn. Houdt u hier rekening mee? U hoeft niet meteen de eerste dag aan te vragen.

Inschatten of u voldoet aan de energie-intensiteitseis 

U komt voor TEK in aanmerking als uw energiekosten meer dan 7% van uw omzet bedragen (intensiteitseis). Wilt u alvast kunnen inschatten of uw onderneming de energie-intensiteitseis voldoet? Dan biedt de website van RVO daarvoor de rekenformule en rekenvoorbeelden. Er staat ook een video over de energie-intensiteitseis op de website van RVO.

Een lager voorschot dan eerder vastgesteld 

Als u TEK aanvraagt, krijgt u een voorschot van 50% van de maximale tegemoetkoming in plaats van de eerder vastgestelde 60%. Dit is aangepast omdat de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt laten zien dat de energieprijzen niet vanzelfsprekend hoog blijven. Om te voorkomen dat uw voorschot straks hoger is dan de definitieve TEK-subsidie is het percentage wat omlaag geschroefd. 

Op de hoogte blijven of meer weten? 

Op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond TEK. 

Heeft u aan ons vragen over hoe om te gaan met hogere energiekosten, energiereductie en hoe dit te monitoren? Neem dan gerust contact op met Erik Schepers, adviseur op het gebied van milieu en duurzaamheid. 

Expertises

Energie

Meer over Energie